Кое бойно изкуство не е подходящо за улицата ?
Re: Кое бойно изкуство не е подходящо за улицата ?
Не ми отваря клипа.
-
faro
Alcek1zli написа:ето момчета, 1 клипче в защита на таекуондото! иначе на улицата по- добре да си затрае човек, отколкото да рискува да се изправи срещу ножове, палки и др. приспособления. на улицата няма ринг, нито татами. http://www.youtube.com/watch?v=cGC6pDRx ... &lr=1&ob=5
Correct the url
-
rakshy
- Град: София
Ако трябва да съдя по всички, трениращи по света - Таекуондо. Но въпреки това, всеки стил има своите легенди и е доказвал, че може да е ефикасен. Друг въпрос е ако човек се е захванал с бойни изкуства, но не със задълбочеността да се издига в тях, което не е нищо нередно. В такъв случай, по-добре да се захване с по-практични стилове, като Борба, Джудо, Самбо, Киокушин, Бокс, Кикбокс, Тайбокс.
-

българиец - Мнения: 72
Най-добрия пример че всички бойни изкуства са до известна степен равностойни е мма-я. Заете че се състезават спортисти със най-различни бойни изкуства и шансовете за победа на всички са равни (имам предвид ако хипотетично всички са равно добри във БИ-ва които тренират)
-
nikostotel
- Град: Sofia
nikostotel написа:Най-добрия пример че всички бойни изкуства са до известна степен равностойни е мма-я.
В смесените боеве някои стилове направо ги няма. И това отделно, че не е добър пример, защото някои основни техники от някои стилове са забранени в този правилник.
-

ТОЧНО САМБО-то е спорта,който НАЙ-МАЛКО би могъл да се нарече ''неподходящ за улицата'..................
-
Ilinden
Стига с тия улични битки, бе пичове. Не виждате ли, че вече колкото и да блъскаш в залата, ножа рулира. Живейте си спокойно и не се набърквайте в каши.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
-

Aramis - Мнения: 470
Aramis написа:Стига с тия улични битки, бе пичове. Не виждате ли, че вече колкото и да блъскаш в залата, ножа рулира. Живейте си спокойно и не се набърквайте в каши.
Все пак, човек трябва да е подготвен, едно от предназначенията на бойните изкуства е самозащитата. Пък на улицата, че всичко взема участие и няма "честен" бой - всеки сам да си дава сметка.
Тази анкета е в известна степен неграмотна. Сложил авторът Карате - ама какво? Има съществена разлика от Киокушин до другите стилове - първият го водят за най-бруталното бойно изкуство. И той наистина е един от най-тежките и ефикасни стилове. Но то колкото неграмотен авторът, толкова и гласувалите.
-

българиец написа:Aramis написа:Стига с тия улични битки, бе пичове. Не виждате ли, че вече колкото и да блъскаш в залата, ножа рулира. Живейте си спокойно и не се набърквайте в каши.
Все пак, човек трябва да е подготвен, едно от предназначенията на бойните изкуства е самозащитата. Пък на улицата, че всичко взема участие и няма "честен" бой - всеки сам да си дава сметка.
Тази анкета е в известна степен неграмотна. Сложил авторът Карате - ама какво? Има съществена разлика от Киокушин до другите стилове - първият го водят за най-бруталното бойно изкуство. И той наистина е един от най-тежките и ефикасни стилове. Но то колкото неграмотен авторът, толкова и гласувалите.
Да, съгласен съм. Казвам това за ножа с доза горчивина. Темата за Багата я дъвкахме милион пъти...световен шампион, пък един дришьо дето животеца му е на върха на кокалчето на Благой, го закла. Извадят ли ти нож няма гаранции. Всеки вече е ножар...такива са времената. Аз много обичам ножове и имам доста, но не нося нито един(освен, ако отивам в гората, там нося и по три). Българиец, ти скоро си регистриран, но от коментарите ти личи, че не си расал в саксия. Сигурно си прегледал останалите теми във форума. Еми голяма част от тях са на пубери, които искат да се млатят по улиците. Това ме дразни...не е правилно за мен. Може и да съм с други разбирания, не знам.
Поздрави!
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
-

Aramis - Мнения: 470